Itt a legjobb házi készítésű sajtos nachos szósz
Jobb, mint a moziban kapható.
Házi készítésű sajtos nachos szósz
Hozzávalók:
- 2 púpozott evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 bögre tej
- 1 kávéskanálnyi pirospaprika
- Őrölt bors ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- 40 dkg cheddar sajt
- chili por ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítés:
1. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Add hozzá a lisztet és alacsonyabb lángon jól keverd össze őket. Ezután jöhet hozzá a tej. Vedd magasabbra a hőfokot és állandó kevergetés mellett várd meg, míg besűrűsödik. Fűszerezd, de csak enyhén óvatosan, nehogy túl sós legyen miután a sajt is hozzá kerül.
2. Reszeld le a cheddart és adagold a szószhoz (ha nem tudtál ilyen fajtát beszerezni, érdemes különféle sajtok keverékével próbálkozni). Keverd addig, amíg egy egyenletes, krémes állagú öntetet nem kapsz. Ha túl sűrűnek érzed, öntsd fel még egy kis tejjel és ellenőrizd, hogy elég fűszeres-e.