Házi készítésű fonott kalács - Recept
A húsvéti ünnepek után sem kell lemondanunk az olyan finomságokról, mint a frissen sült, ropogós kalács!
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 3,5 dkg olvasztott margarin
- 2 tojássárgája
- 1 teáskanál só
- 1,65 dl tej
- 2 dk élesztő
- 4 csomag vaníliás cukor
Első lépések
Először felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik tálban langyos tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt letakarjuk és hagyjuk dolgozni az anyagokat.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Belerakjuk egy tálba, letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Ha ez az idő letelt, gyúrjuk át pár erőteljesebb mozdulattal és meleg helyen kelesszük tovább. Ha tésztánk puhává duzzadt, újra elkezdhetünk vele dolgozni.