Házi chips a sütőből - tartósítószerek nélkül
A mai vb döntőhöz, meccsnézéshez, kártyapartihoz, társasozáshoz szuper kísérő egy kis házi chips. Adj hozzá valamilyen mártogatóst, és már kész is a menü.
Házi chips a sütőből
Hozzávalók (4 személyre):
- 8-10 közepes sárga burgonya
- 5 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- só, bors
Elkészítés:
A krumlikat nagyon alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leheletnyi vékonyra szeljük. A sütőt előmelegítjük. A krumpliszeleteket tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, citromlevet, sót, borsot, és jól összekeverjük, hogy minden szeletre jusson. (Legjobb, ha egy nagy zacskióba teszed az egészet, és jól összerázod!) A krumpliszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk (ezt egyesével kell csinálnunk, hogy ne fedjék egymást). Legjobb, ha hőlégkeverésel sütöd, de ha ilyen nincs, alsó-felső fokozatra tedd. kb. 10 perc a megfelelő sütési idő, de figyelni kell, mert van egy pont, amikor már éppen jó. Ha később veszed ki, megkaphatja a tűz és kesernyés lesz.