Hamis húspogácsa babból - Nem csak vegáknak
Hamburgerezni mindenki szeret, az otthon készült változatnál pedig egyszerűen nincs finomabb. Néha azonban érdemes kipróbálni a hagyományostól eltérő recepteket is. Cikkünkben egy vegetáriánus "hamis" húspogácsa receptjét mutatjuk be, amelynek legfontosabb alapanyaga a bab.
Hozzávalók (6 pogácsához)
- 1 konzerv feketebab (lecsöpögtetve)
- 1 konzerv fehérbab (lecsöpögtetve)
- 1 nagy tojás és egy tojás fehérje enyhén felverve
- 1/2 bögre zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál frissen aprított koriander
- 4 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 6 teljes kiőrlésű hamburgerzsömle – ízlés szerint megpirítva
Elkészítés
Egy nagyobb tálban törjük össze a babot villával vagy krumplitörővel. Adjuk hozzá a koriandert, a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük el. Egy kisebb edényben enyhén verjük fel a tojásokat, ezt követően pedig adjuk hozzá az olívaolajat és a zsemlemorzsát, és keverjük össze. A tojásos keveréket öntsük a babhoz, majd alaposan dolgozzuk össze vele. Ezután osszuk el hat egyenlő részre a masszát, majd formázzunk belőle pogácsákat. Hevítsünk fel egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, és süssük meg rajta a babpogácsákat. Mindkét oldalán körülbelül 5-5 percre lesz szüksége, hogy átsüljön, ezután pedig már tálalhatjuk is. A frissen sült babpogácsákat helyezzük a zsömlébe, és ízlés szerint tehetünk hozzá friss zöldségeket is.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!