Hagyományos paradicsomos húsgombóc, az egész család kedvence
Ez egy tipikusan olyan ebéd, amit minden háztartásban elkészítenünk. Most egy igazi klasszikus receptet hoztunk nektek, amit még a nagymamáink is ugyanígy főztek anno.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók
- 1/2 kg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 10 dkg rizs
- 1 húsleveskocka
- Só és bors ízlés szerint
- pirospaprika
- sűrített paradicsom
Elkészítés
1. A darált húshoz add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a sót, borsot és a pirospaprikát is, majd alaposan keverd össze. Miután elkeverted a hozzávalókat formázz közepes gombócokat a darált húsból és halmozd egy tálba. Ezután tegyél fel egy fazékban vizet forrni és adj hozzá egy leveskockát is. Miután felforrt a víz rakd bele a húsgombócokat és főzd lassú tűzön, amíg a gombócok át nem főnek.
2. Közben hámozd meg a krumplit, vágd kockákra és sós vízben főzd meg. Ha a gombócok elkészültek, akkor vedd ki a vízből és rakd külön őket, majd készíts rántást, amihez add hozzá a sűrített paradicsomot, végül pedig öntsd fel az egészet azzal a vízzel, amelyben a gombócok főttek. Ha savanyúnak találod a paradicsomot, akkor tehetsz hozzá egy kevés cukrot is. Befejezésként tedd a paradicsomos mártásba a húsgombócokat és forrald össze néhány perc alatt az egészet.