A hónap édessége: Egyszerű pudingos-körtés pite
Ez az isteni pite még a legkomorabb napokat is feldobja mennyei ízével és illatával.
Pudingos-körtés pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- Egy csipet só
A töltelékhez:
- 1 kg körte
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítés
1. A lisztet, a vajat és a tojást dolgozzuk össze, adjunk hozzá egy csipet sót, majd alaposan gyúrjuk össze az egészet. Az elkészült tésztát kb. 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni.
2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Ehhez a körtéket magozzuk ki és vágjuk össze kockákra. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a pudingport, majd hagyjuk állni a keveréket addig, amíg a tésztát kinyújtjuk.
3. Kinyújtás előtt felezzük el a tésztát, majd az alját és a tetejét is nyújtsuk 2-3 centire. A kinyújtott tészták egyik felét helyezzük egy piteformába, tegyük bele a tölteléket, majd fedjük be a másik tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük. A tetejét szórjuk meg porcukorral, és amint kihűlt tálalhatjuk is.