Egy kis luxus a hétköznapokra: Spagetti lazacos tejszínmártással

Mindenkinek jár ennyi kényeztetés. Arról nem is beszélve, hogy nem csak isteni, de nagyon gyorsan elkészíthető főétel.
Spagetti lazacos tejszínmártással
Hozzávalók:
- 30 dkg lazacfilé
- 3 ek citromlé
- 1 kisebb vöröshagyma
- 40 dkg spagetti
- 1 ek olaj
- 250 g tejszín
- 1 tk ételízesítő
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 1/4 csokor kapor
- Só és bors ízlés szerint
- Citrom és újhagyma a díszítéshez
Spagetti lazacos tejszínmártásban
Elkészítés:
1. Tedd fel a tésztát bő vízben főni, ha már al dente (még harapható, nincs teljesen puhára főzve) szűrd le és tedd félre. Közben a halfilét kockázd fel és locsold meg két evőkanál citromlével, a hagymát pedig vágd nagyon apróra.
2. Felhevített olajon párold meg a hagymát, majd add hozzá a lazacot és egy percig pirítsd őket együtt. Ezután öntsd fel a tejszínnel és 2 dl vízzel, add hozzá az ételízesítőt, majd az egészet forrald fel. Szórd bele a borsót és 3-4 perc alatt főzd puhára.
3. A kaprot aprítsd fel és keverd a mártásba. Sóval, fehérborssal és a maradék citromlével ízesítsd, majd az elkészült szószba forgasd bele alaposan a tésztát. A feldarabolt újhagymával és citromcikkekkel díszítsd.
Még két finom tésztáért kattints a következő oldalra!
Fotó:Profimedia-Red Dot
Oldalak
