Habkönnyű sajtos roló – nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik
Egy klasszikus recept.
Sajtos roló
Hozzávalók:
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- só
- tojássárgája a kenéshez
A krémhez:
- 10 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 5 dl tej
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan, csomómentesre összedolgozzuk, majd kb. 1,5 órát pihentetjük. Ezután kb. 2 milliméter vékonyra nyújtjuk és késsel 2 centiméteres csíkokra vágjuk. A csíkokat rolórudakra (ha nincs, benedvesített, alufóliával bevont folpack papírhenger is megteszi) tekerjük, megkenjük tojássárgájával és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Eközben a krémhez a margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a tejjel, hozzákeverjük a tojások sárgáit a felvert fehérjével együtt, majd a sajtot is beletesszük, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha besűrűsödött a massza, akkor hagyjuk egy kissé kihűlni, majd habzsákba töltve, a kisült, ugyancsak kihűlt tésztarudakat megtöltjük vele. A rolók végeit reszelt sajtba nyomjuk és már ehetjük is.