Adventi brunch - Így extrázd az ünnepi reggelit
Bruncholni hazánkban is egyre nagyobb divat, karácsony reggelén pedig szinte kötelező. A Bonami szakértője segít, mivel kényeztessük magunkat az ünnepi reggelin.
Ünnepi zabkása
Hozzávalók (4 személyre):
A kásához:
- 1 reszelt alma a héjával együtt
- 130 g finom zabpehely
- 1 l víz
- 3 evőkanál chia mag
- egy kis csipet só
- 2 evőkanál méz
- ízesítéshez fahéj, kardamon vagy vaníliarúd
A tálaláshoz:
- 4 db őszibarack, sárgabarack vagy szilva
- 20 g vaj
- 1 dl víz
- 1 tk fahéj vagy kardamon
- 1 marék (pörkölt) dió
- 1 tk juharszirup vagy méz
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű edénybe. Alacsony hőfokon helyezzük a főzőlapra és főzzük addig, amíg besűrűsödik.
- Eközben a diót pirítsuk meg, ha elkészült tegyük félre a serpenyőt, és locsoljuk meg juharsziruppal. A kész darabokat helyezzük sütőpapírra, amíg lehűlnek.
- Helyezzük a szeletelt gyümölcsöket egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat, 1 dl vizet és a fahéjat, majd főzzük addig, amíg a gyümölcs megpuhul. A főzés ideje a gyümölcs típusától függően változhat.
- Tegyük az elkészült zabkását tálakba és öntsük nyakon kevés gyümölcslével, díszítsük dióval. Ha édesebb ízesítést szeretnénk, enyhén meglocsolhatjuk juharsziruppal.
Cikkünk folytatódik, lapozz.