Töltött krumpligombóc: Olcsó, gyors, laktató és nagyon egyszerű
Ha nem tudod, mit kezdj a megmaradt kenyérrel, készítsd el ezt az isteni fogást!
Fokhagymás pirított kenyérrel töltött krumpligombóc, gombaraguval
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- só, szerecsendió
A töltelékhez:
- 2 szelet toast kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
A gombaraguhoz:
- 50 dkg csiperkegomba
- 5 dkg császárszalonna
- 2 dl zöldségleves
- 2 ek liszt
- 1 ek vaj
- 1 fej hagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejszín
- só, bors
Elkészítés:
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük és a többi összetevővel sima tésztává gyúrjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és a darabokra vágott kenyérrel vajon megpirítjuk. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére halmozunk a pirított fokhagymás kenyérből, gombócokat formázunk belőlük, majd forró, sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. A gombaraguhoz a hagymát és a császárszalonnát apróra vágjuk és vajon megpirítjuk. Beletesszük a felvágott csiperkegombát, felöntjük a zöldségleveslével és a fehérborral, ezután pedig felforraljuk. A tejszínt elkeverjük a liszttel és besűrítjük vele a gombás ragut.