Diétázóknak is tökéletes – Olívával és fetasajttal töltött csirkemell
Akkor sem kell megvonnod a finom falatokat magadtól, ha épp leadnál pár kilót.
Olívás-fetás csirkemelltekercs
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 80 g fetasajt
- 30 g fekete, magozott olívabogyó
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, majd két folpack között vékonyra klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a szeletek mindkét oldalát, és bazsalikommal is ízesítjük. A töltelékhez a fetát lereszeljük, az olívabogyót apróra vágjuk, majd a két alapanyagot jól összekeverjük. A keveréket elosztjuk a csirkemelleken és feltekerjük a húst, majd a tekercseket feszesen alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben körülbelül 45 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és már el is készült a mennyei, alacsony kalóriatartalmú ebédünk, amit salátával tálalunk.