Fehérboros csirkecomb tepsiben - Mámorító élmény

A csirkecombot sokféleképpen el lehet készíteni, mi mégis azt szeretjük a legjobban, ha egy kis borral tesszük pikánsabbá a hús ízét. Íme, a fehérboros, tepsiben sült csirkecomb!

Hozzávalók

  • 4 csirke alsócomb
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 ek. olívaolaj

Elkészítés

Mossuk meg a csirkecombokat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután tisztítsuk meg a hagymát és a paprikát, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A zöldfűszerek következnek: mossuk meg és aprítsuk fel őket. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a combokat kenjük be a zúzott fokhagymával. A paprikát és a hagymát tegyük a tepsibe, helyezzük rá a combokat, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Öntsük rá a bort, az olajat, és alufóliával fedjük le. Kb. 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a combokról a fóliát, és süssük pirosra.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

Fotó: food.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Ha te is szeretnéd megőrizni a memóriád és a kognitív képességeidet minél tovább, akkor érdemes ezekből a finom fűszerekből a lehető leggyakrabban fogyasztanod.
Egészség
Egy élelmiszer-szakértő szerint életveszélyes is lehet egy bizonyos finomság túlzott fogyasztása, ezzel pedig jobb, ha minél több ember tisztában van, hiszen egy közkedvelt, hazánkban is népszerű...
Sztárok
De nem csupán a hercegnének, hanem a királyi család összes tagjának, bármilyen furcsán is hangzik.
Lifestyle
Meglehetősen nehéz nap vár a Nyilasra. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy csupán egy népszerű, szinte minden háztartásban megtalálható gyümölcsre lesz szükséged ahhoz, hogy a burgonya ne csírázzon ki, és hetekig eltartható legyen?
Lifestyle
A Mérleg a hét közepén megismerhet valakit, aki nagyon mély benyomást tesz rá. Heti horoszkóp.