Pillanatok alatt elkészül: Fahéjas-tejcsokis házi keksz
20 perces finomság, amihez nincs szükség semmi extra hozzávalóra, bármikor elkészítheted... akár most azonnal is. Mutatjuk, hogyan csináld!
Fahéjas-tejcsokis házi keksz
Hozzávalók
- 2 és ¼ csésze liszt
- ½ tk szódabikarbóna
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 tk só
- 1 és ¼ csésze sótlan vaj
- 1 és ¼ csésze kristálycukor
- ¾ csésze barna cukor
- 2 nagy tojás
- 340 g apróra vágott tejcsokoládé
Elkészítés
Keverjük el a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal. Kézi mixerrel verjük fel a tojást a vajjal és a cukorral, majd jöhet hozzá a lisztes keverék, végül pedig az apróra vágott csokoládé. Az így kapott masszából képezzünk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 percig. Ekkor vegyük ki, hagyjuk 1-2 percig hűlni, majd vegyük le a sütiket a tepsiről és hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztásig tartsuk légmentesen záródó edényben, így akár egy hétig is eláll.