Cigánypecsenye, a klasszikus főétel
Egy jó kis szalonnás húsos főételnél nincs is jobb a családi asztalon.
Cigánypecsenye - Hozzávalók:
- 4 vastag szelet karaj
- füstölt szalonna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
Elkészítés
A karajszeleteket sózzuk meg, a szalonnából pedig vágjunk vékony szeleteket, vagdossuk be a bőréig, majd serpenyőben félig süssük meg. Vegyük ki a serpenyőből, majd a helyükre tegyük a karajszeleteket. Ha félig ezek is megsültek, tegyük melléjük vissza a félig megsült szalonnát és pár perc alatt az egészet süssük készre. A zsírjukból vegyünk ki 2 nagyobb kanállal, keverjük össze a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával, majd tálaláskor ezzel kenjük meg a húsokat. Krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.