Egészséges saláta - Mustáros-petrezselymes fejessaláta
Pikáns zöldsaláta, amely tökéletes kiegészítője a nyári grillételeknek, de önmagában is kiváló.
Hozzávalók:
• 1 db fejessaláta
• 1 kis csokor petrezselyemzöld
Hozzávalók a dresszinghez:
• 1 ek magos dijoni mustár
• 2 ek balzsamecet
• 1-2 ek olívaolaj
• 1 ek méz
• só
• frissen őrölt bors, ízlés szerint
• 1-2 ek víz
• 1 gerezd fokhagyma, reszelve (elhagyható)
Elkészítés:
A salátát alaposan megmossuk, négy darabba vágjuk és lecsöpögtetjük. A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk, majd a dresszing hozzávalóit is összekeverjük.
Közvetlenül fogyasztás előtt forgassuk a salátanegyedeket a dresszingbe és szórjuk meg a petrezselyemmel.