Jobb, mint a sült krumpli! Parmezános répacsíkok a sütőből
Sült krumpli, krumplipüré, rizs... Felejtsd el a klasszikus köreteket és készíts valami sokkal különlegesebbet, no és nem mellesleg egészségesebbet! A parmezános sült sárgarépa garantáltan ízleni fog.
Hozzávalók
- 8-10 sárgarépa
- 2 ek olvasztott vaj
- 2 tk zúzott fokhagyma
- 4 ek parmezán
- 1 tk apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a meghámozott sárgarépákat. Az olvasztott vajhoz keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd csorgassuk rá a sárgarépákra. 200 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig, majd kissé forgassuk át a répákat és szórjuk rá a reszelt sajtot. Így süssük még 10 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk a tetejére petrezselymet és máris tálalhatjuk.