Dióval és sajttal töltött omlett
Az omlett a tökéletes reggeli egyik fő fogása. Ha már unod az alapreceptet, akkor készítsd el ezt a dióval és sajttal töltött változatát.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál vaj vagy margarin
- 8 evőkanál durvára darabolt dió
- 140 g kecskesajt
- 9 evőkanál tejföl
Elkészítés
A két tojást összekeverjük a vízzel, a sóval és a borssal, miközben a 200 °C-on előmelegített sütőben (kb. 5 percig) megpirítjuk a diót. A serpenyőben felforrósított vajon vagy margarinon keverés nélkül 20 másodpercig sütjük a tojásos keveréket, míg a massza közepe meg nem szilárdult. Ezután fakanál segítségével megemeljük a közepét, hogy a még folyékony tojás a megszilárdult rész alá kerüljön, majd ezután 2-3 percig sütjük, míg kissé meg nem barnul. A kihűlt pirított diót eközben összekeverjük a szétmorzsolt kecskesajttal és a tejföllel, majd megtöltjük vele az omlettünket.
Készíts olasz omlettet reggelire!