Amarántos zöldségkrémleves
Az amaránt számos értékes összetevőt tartalmaz, köztük vasat, kalciumot, cinket és magnéziumot. Kitűnő összetevője a levesbetéteknek, de használhatjuk hús, hal panírozásához, édességekhez, fogyaszthatjuk köretként, belekeverhetjük joghurtba, tejbe, kefirbe, és kiváló saláta alapanyag is.
Hozzávalók
- 1 csokor sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- zeller
- 1/2 karalábé
- 1 vöröshagyma
- 1 csésze pattogatott amaránt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 dl natúr joghurt
- só, bors
- petrezselyemzöldje
- olaj
Elkészítése
Az olajon megfuttatott hagymához adjuk az amarántot, és folyamatos kevergetés mellett gyengén megpirítjuk. Levesszük a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát, majd megkeverjük. Tegyük vissza a tűzre, közben dobáljuk bele a karikákra vágott répát, a petrezselyemgyökeret, a felkockázott karalábét és a zellert. Sózzuk, borsozzuk, majd ha jól összeforgattuk a zöldségeket, felöntjük vízzel. Ha sűrűbb levest szeretnénk, akkor használjunk kevesebb vizet. Ha megpuhultak a hozzávalók, a leveshez kanalanként hozzáadva a joghurtot, botmixerrel krémesítsük. Forrón tálaljuk, amaránttal, friss petrezselyemzöldjével díszítjük.
Próbáld ki az amarántos sajtkrémet is!