Tejszínes-paradicsomos penne
Rohanó világunkban gyakran szembesülünk a ténnyel: jól esne valamilyen főtt étel, de nincs időnk az elkészítésére. És ha leegyszerűsítjük receptjeinket?
Hozzávalók
- 50 dkg penne tészta
- 10-15 db aszalt paradicsom
- 2 szem vöröshagyma
- 3 dl tejszín
- 6 dkg (lehetőleg parmezán) sajt
Elkészítés
A tésztát lobogó vízben addig főzzük, amíg még harapható, kissé roppanó marad. Eközben a hagymát olívaolajon üvegessé pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot, a tejszínt, és a parmezánt, ezután még pároljuk 3-4 percig. A leszűrt tésztát összeforgatjuk vele, majd addig kevergetjük a tűzön, míg össze nem érnek az ízek. A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.
Paradicsomos-gombás penne - A megunhatatlan tészta
Fotó: flickr.com