Cukkinis-túrós lepény - Ilyet még biztosan nem kóstoltál!
Azt gondoltad, hogy a lepény csakis édesen jó? Próbáld ki a cukkinis-túrós verziót, garantáltan elnyeri a tetszésedet! Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 1 tk só
- 1 és ½ tk sütőpor
- ¼ csésze joghurt
- ¼ csésze olaj
A töltelékhez
- 2 közepes cukkini
- 3 tojás
- 50 dkg túró
- 200 g tejszín
- 2-4 ek cukor
- ½ tk só
- 1 ek búzadara
Elkészítés
A cukkinit mossuk meg és reszeljük le, kissé sózzuk meg és fél óráig pihentessük. Egy tálban keverjük el a lisztet 1 teáskanál sóval, a sütőporral, a joghurttal és az olajjal, és az így kapott tésztát tegyük be szintén fél órára a hűtőbe. Ha letelt az idő, liszttel meghintett felületen gyúrjuk a tésztát téglalap alakúra, majd tegyük egy olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A cukkiniből nyomkodjuk ki a felesleges vizet, majd keverjük el 2 egész tojással és egy tojásfehérjével, a túróval, a tejszínnel, a cukorral, a sóval és a búzadarával. A tölteléket öntsük a tésztára, a tetejére pedig a megmaradt felvert tojássárgáját. 175 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt süssük meg.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!