Finn almatorta - Laktató téli sütemény
Egy finom almatorta soha nem jön rosszul, miért ne készítenénk el és lepnénk meg vele a családot? Csak néhány hozzávaló szükséges hozzá, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- 18 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg barnacukor
- 6 dkg darált mandula
- 2 tojás
- 1 kk fahéj
A töltelékhez
- 60 dkg alma
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A margarint a barnacukorral, a fahéjjal, a tojásokkal, a darált mandulával és a liszttel együtt keverjük el, majd vizes kézzel oszlassuk el a tésztát egy nagyjából 30x20 centiméteres, margarinnal kikent tepsiben. Ügyeljünk rá, hogy legyen egy kis pereme is. Az almákat hámozzuk meg és szeleteljük fel, majd oszlassuk el a sütemény tetején. 2 tojást verjünk fel, adjuk hozzá a tejet és öntsük az almaszeletekre. Végül hintsük meg vaníliás cukorral és 200 fokon nagyjából fél óra alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!