Citromos zöldborsókrémleves - Pikáns ízek, vibráló színek
Mennyeien ízes krémleves egészségesen 20 perc alatt? Nem lehetetlen! Sőt, meg is mutatjuk, hogyan hozzatok össze a családnak egy olyan ízletes előételt, amitől garantáltan megnyalják mind a tíz ujjukat!
Hozzávalók (4 főre)
- 1 kg zöldborsó
- 2 póréhagyma
- 2 dl tejszín
- 3 dl csirke alaplé
- 1 friss citrom
- 1 kis darab vaj
- Só, bors
Elkészítés
Egy darab vajon pirítsuk meg a karikákra vágott póréhagymát, majd adjuk hozzá a borsót. Öntsük fel a csirke alaplevünkkel (elég ha egy leveskockát feloldunk forró vízben) és főzzük puhára a borsót. Ha megfőtt, adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még kb. 5 percig. A kapott darabos levest egy botmixer segítségével krémleves állagúra turmixoljuk össze, majd rakjuk vissza a tűzre. Forraljuk fel újra, majd adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét. Finoman sózzuk, borsozzuk. Amint beletettük a citromhéjat, húzzuk le a tűzről, így marad meg a friss, aromás íz. Tejszínt csöpögtethetünk a tetejére és friss borsóval is megbolondíthatjuk a díszítést.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!