Citromos-rozmaringos lazac - Nem tudsz neki nemet mondani
A citrom és a rozmaring remek ízt ad az ételeknek, érdemes kipróbálni lazaccal is! Cikkünkben máris mutatunk hozzá egy szuper receptet!
Hozzávalók
- 450 g lazacfilé
- 1 ek olívaolaj
- 1/3 csésze száraz fehérbor
- 1/8 csésze citromlé
- 1 ek méz
- 1/2 ek apróra vágott friss rozmaringgal
- 1 tk kukoricakeményítő
- só, bors
Elkészítés
A lazacot szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Egy serpenyőben lefedve süssük 3-4 percig, majd fordítsuk meg és hagyjuk, hadd süljön újabb 3-4 percig. A halat ekkor tegyük félre, a serpenyőbe pedig öntsük a bort, és tegyük bele a mézet, a citromlevet és a rozmaringot. Keverjük 2 percig, majd a keményítőt oldjuk fel 3 evőkanál vízben és öntsük ezt is a serpenyőbe. Egy percig főzzük, majd tegyük bele vissza a halat. Zárjuk el alatta a gáz és lefedve még pár percig pároljuk. Tálalás előtt még szórjuk meg rozmaringgal és kínáljunk hozzá citromszeleteket.