Brokkolis-csirkés gnocchi sütőtökkel - Ezt a tésztát az egész család imádni fogja
Az iskolában az egyik kedvenc óráim éppen azok voltak, ahol a tésztakészítés alapjaival ismerkedhettünk meg. Szerettem magam gyúrni a gnocchit és utána már csak a fantáziám szabott határt annak, hogy mivel is ízesítsem az olaszok egyik kedvelt tésztafajtáját. Az eredmény egy sütőtökkel megbolondított, brokkolis-csirkés változat lett, a család pedig imádta.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Brokkolis-csirkés gnocchi sütőtökkel
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 1 db tojás
- 10 dkg ricotta
- 25 dkg liszt
- 30 dkg édesburgonya
- 1db narancs
- fél szár póréhagyma
- 25 dkg brokkoli
- 2 dl tejszín
- 25 dkg csirkecomb
- olívaolaj
- dijoni mustár
- só, bors
Lépésről-lépésre
1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.
2. Blansírozzuk a brokkolit: 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd áttesszük jeges vízbe.
3. A kihűlt sütőtökös-édesburgonyás masszához hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a szósz jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.
4. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.
5. Közben a főzőtejszínt egy tálban sóval, borssal, majd mustárral és egy kevés narancslével ízesítjük.
6. A megpirult csirkemellcsíkokat kiszedjük egy tálba és ugyanannyi ideig hagyjuk állni, amíg sültek. A serpenyőben maradt zsiradékban roppanósra sütjük a póréhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a tejszínt, és végül a brokkolit.
7. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.
8. A tésztát főzővízből egyenesen a brokkolis szószba forgatjuk, majd tálaljuk.
Olasz után egy kis magyaros? A következő oldalon brutál finom sült oldalas recept vár, kattints!