Gianni Annoni elárulta a titkot: kihűlés után is tökéletes lesz a népszerű olasz étel, ha ha beveted ezt a trükköt
Ősztől megújult formában hallható hétvégente a Petőfi Rádió Befordultam a konyhára című gasztroműsora, amelyben ismert séfek osztják meg konyhai tippjeiket, trükkjeiket. A hétvégén Gianni Annoni két fogás elkészítésén túl a tökéletes paradicsomszósz receptjét, valamint a kihűlt rizottó „újraélesztésének” fortélyát is elárulta a hallgatóknak.
A gasztroszakember szerint nem kell kétségbe esni
A Befordultam a konyhára című műsorban hétvégén 11 órától Király Kitti műsorvezető egy-egy ismert séf társaságában várja a hallgatókat, közösen tálalva a legkülönfélébb gasztronómiai témákat. Legutóbb Gianni Annoni ételszakértő, étteremtulajdonos, az olasz konyha mestere két étel elkészítésével, valamint hozzájuk kapcsolódó tippekkel és trükkökkel szolgált a hallgatóknak. „Gyerekkoromban mindig figyeltem, ahogy a nagymamám saját kezűleg készíti a tésztát. Emlékszem, én vittem és nyújtottam egészen a nappali felé, mert a konyhában nem volt túl sok hely” – idézte fel otthoni emlékeit a Petőfi Rádió műsorában. Nem véletlenül került szóba a házi készítésű tészta, hiszen a szombati adásában töltött ravioli került az „étlapra”. Ehhez kapcsolódóan – szintén gyerekkori emlékei közül – megosztotta a tökéletes paradicsomszósz elkészítésének módját is, valamint azt, mit kell csinálni, ha kihűlt és megdermedt a rizottó. A további részletekért olvass tovább a galériában!
Miért nem szabad cappuccinót inni délután? Szentségtörés, ha ananász kerül a pizzára? Honnan tudhatjuk, hogy igazán jó fagyit eszünk? Ezen kérdéseinkre kaptunk nemrég választ, amolyan kulináris gyorstalpalóként, egyenesen Gianni Annoni jóvoltából.
Leadfotó: Instagram/ gianniannoni
Forrás: MTVA