Recept

Sütőtökös gnocchi mandulás zsemlemorzsában - Ha a sós helyett édesre vágynál

Az iskolában az egyik kedvenc óráim éppen azok voltak, ahol a tésztakészítés alapjaival ismerkedhettünk meg. Imádtam magam gyúrni a gnocchit és utána már csak a fantáziám szabott határt annak, hogy mivel is ízesítsem az olaszok egyik kedvelt tésztafajtáját. Nemrégiben a férjem sós vacsorára, míg a fiúk inkább valami édességre vágytak, így született meg a két, merőben különböző gnocchis finomság. Legutóbb a brokkolis-csirkés változatot már elhoztam Nektek, most pedig kiegészítem a receptet az édes verzióval is.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Sütőtökös gnocchi mandulás zsemlemorzsában - Ha az édes változatot jobban kedveled

Hozzávalók

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 10 dkg ricotta
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg édesburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 10 g porcukor

Lépésről-lépésre

1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.

2. Hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a morzsa jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.

3. A morzsához egy felhevített serpenyőben vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a mandulabelet, egy csipetnyi fahéjat és sót, majd rövid pirítás után a zsemlemorzsát is. Ha édesebb morzsát szeretnénk, cukrot is adhatunk hozzá.

4. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.

5. Egybeforgatjuk a mandulás zsemlemorzsával, majd porcukorral megszórjuk, zsályával díszítve tálaljuk.

Te is mindent megsózol? Kattints a következő oldalra és nézd meg, milyen tények és tévhitek kapcsolódnak az alapanyaghoz, amit mindannyian sokat használunk!

Fotó, leadfotó: Marton Adrienn

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Recept
Fashion&Beauty
Ahogy beköszöntenek a hidegebb hónapok, a bőrápolási rutinunk átalakítása kulcsfontosságú.
Lifestyle
Ősztől megújult formában hallható hétvégente a Petőfi Rádió Befordultam a konyhára című gasztroműsora, amelyben ismert séfek osztják meg konyhai tippjeiket, trükkjeiket. A hétvégén Gianni Annoni két...
Sztárok
Fashion&Beauty
A haj porozitásának három különböző típusa létezik, amelyek mindegyikét a hajszál kutikularétegének állapota határozza meg.
Lifestyle
A Mérleggel ma rettentően ellenséges lehet egy barátja vagy kollégája. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Vízöntő a hétvégén megismer valakit, aki miatt válaszút elé kerül. Hétvégi szerelmi horoszkóp!