Borsós-baconös penne - Ha gyors vacsorára vágysz
Zöldborsóval és baconnel minden tésztát fel lehet dobni! A következő pennés fogás is igazán finom, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Olvasd el a receptjét!
Hozzávalók
- 220 g penne
- 220 g (fagyasztott) borsó
- 4 szelet szalonna felaprítva
- 1/2 csésze görögjoghurt
- csípős szósz ízlés szerint
- 100 g reszelt cheddar sajt
- 100 g reszelt trappista sajt
- só, bors
Elkészítés
Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd tegyük át egy papírtörlővel kibélelt tányérba. A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, közben adjuk hozzá a borsót. Egy csészével merjünk ki a vizéből, és ezt keverjük el a joghurttal, a csípős szósszal és 1/3 csésze reszelt sajttal. Keverjük addig, míg el nem olvad a sajt. Lassan adjuk hozzá a maradék sajtot is, ezzel is keverjük el, míg szósz nem lesz belőle. Ízesítsük ízlés szerint. Ebbe forgassuk bele a lecsepegtetett tésztát és borsót, adjuk hozzá a szalonnát és így tálaljuk.