Recept

Bernáth József menüje mindenkit levett a lábáról - Ismét teltházas volt a Femcafe Gastro Night

Nem hazudok, ha azt mondom, talán most jobban izgultam, mint az első Femcafe Gastro Night előtt. A november 11-ei alkalom csodásan sikerült, így legalább egy ugyanennyire színvonalas és hangulatos estét szerettem volna. Így utólag mondhatom, hogy ez sikerült, hiszen a visszajelzések, a vendégek felhőtlen mosolya és jókedve, a kreatív és különleges menüsor, valamint Bernáth József sztárséf profizmusa ismét megtette a hatását.

Az ötlet születése

A Femcafe csapatában többen szeretünk főzni, és még jobban szeretjük, ha olyan ételeket készíthetünk el, amelyek nem nevezhetőek hétköznapinak. A tavalyi év folyamán mi is kipróbálhattuk a Miele főzőiskolában egy izgalmas főzőesten, hogy milyen egy igazi gasztro-élmény. Így arra gondoltunk, miért ne vonhatnánk be a következő ilyen eseménybe titeket, olvasókat is?! Így született meg a Femcafe Gastro Night ötlete. Nagy örömünkre az estéhez Bernáth József csatlakozott, mint sztárséf, a Miele Főzőiskola modern, professzionális konyhája pedig tökéletes terepet biztosított a gasztrokalandhoz.

Ismét teltház volt

Megint egy olyan csapatot láttunk vendégül a Miele Főzőiskola modern konyhájában, akik élnek halnak a gasztronómiáért. Ezen az estén egy különleges szilveszteri menüt készítettünk el, amit úgy alakítottunk ki, hogy akár egy szilveszteri partin, akár egy újévi, elegáns vacsorán is megállja majd a helyét. Mondanom sem kell, az elkészült és elfogyasztott ételek, mindenkinek meghozták az ünnepekhez a kedvét. Hideg és meleg fogások egyaránt szerepeltek az előre megálmodott menüsorban, így amint befutott az utolsó vendég is, azonnal hozzáláttunk az elkészítésükhöz.

Kezdjük az előétellel

A séf természetesen már előkészített pár dolgot, hogy a pepecselős részt átugorjuk, de így is bőven jutott munka a gasztróőrülteknek. A házi májpástétom egytől-egyig levette a lábáról a vendégeket, akik már nagyon éhesek voltak és ennek hangot is adtak, gyomorkorgás formájában. Miután elfogyasztottuk a színes előételt, mindenki elégedett mosollyal dőlt hátra a székében, majd egy pohár borral a kezünkben folytattuk a többi étel elkészítését.

Nincs szilveszter nélküle

Nekem a szilveszterről, természetesen a pezsgőn és a hatalmas partikon kívül a kaszinótojás jut még elsőre eszembe. Persze nem csak ilyenkor lehet fogyasztani ezt a tojásos őrületet, de tökéletes vendégváró falatka, mert laktató és persze isteni finom. Mi eredeti francia salátával tálaltuk és különféle pikáns töltelékeket készítettünk a tojásokhoz, így mindenki ízlését kielégítettük.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Recept
Sztárok
Az Irigy Hónaljmirigy tagjai, Sipos Péter és Sipos Tamás is kipróbálta magát a Legyen Ön is milliomos legújabb évadában. Egy gasztronómiai kérdés állította meg őket!
Sztárok
Sokan nem értik a mai fiatalság nyelvezetét, de ez a kilencvenes években sem volt másképp – akkoriban is rengeteg szleng kifejezés hódított. Vajon mennyire ismerik ezen szavak jelentését a Demjén-...
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.