Hangolódj a tavaszra ezzel az isteni barackos almalevessel
Mindjárt március van, ezt pedig hogyan is ünnepelhetnénk meg jobban, mint egy tökéletes gyümölcslevessel!
Almaleves barackkal - Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 50 dkg konzerv barack
- 12 dl hideg víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kis üveg rumaroma
- 1 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A meghámozott almát és a barackot feldaraboljuk. Közben a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket majd a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a fahéjjal, a rumaromával, a citrom reszelt héjával és a sóval ízesítjük. Ha a gyümölcsöket puhára főztük hozzáöntjük a habtejszínt. Pár percig forraljuk, majd kihűtjük. Hidegen, fahéjjal, tejszínhabbal, gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.