Megmaradt egy rakat krumplipüré? Így menthető meg mindenki kedvenc körete, anélkül, hogy a kukában landolna
A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret, melyet gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztanak. Frissen elkészítve a legfinomabb, azonban olykor előfordul, hogy a szükségesnél jóval több adagot főzünk, ami így a nyakunkon marad.
Gondoltad volna, hogy így is csinálhatod?
A krumpli egy könnyen beszerezhető és olcsó alapanyag, melyből számtalan finom fogás készíthető – a magyarok egyik nagy kedvence a pürésített verzió, amely egyszerűen megunhatatlan. Jól passzol szinte bármilyen főételhez – főként húsok mellé kiváló kísérő –, de az is sokat dob a népszerűségén, hogy szinte pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul lehetetlen elrontani. Sokszor azonban nehéz eltalálni a megfelelő mennyiséget és még a leggyakorlottabb háziasszonyok is belefutnak abba a hibába, hogy jóval többet főznek belőle, mint amennyit a család el tud fogyasztani. Pedig abban mindenki egyetért, hogy a krumplipüré frissen az igazi, így jogosan merül fel a kérdés, van-e valamilyen bevált módszer, amivel könnyen lefagyaszthatjuk?
Ezzel az egyszerű trükkel a krumplipüré nemcsak finom, hanem különlegesen krémes és selymes lesz.