Titkos fegyver a konyhában a krumpli főzővize: el se hiszed, mennyi mindenre hasznos

Rendkívül sokoldalú zöldség a burgonya, ráadásul még a főzővizét is kár egyből kiönteni – meglepő, mennyi területen tud segítséget nyújtani.
Többféle lehetőség
Az olyan hagyományos magyar fogások, mint a paprikás krumpli vagy a rusztikus tócsni, elképzelhetetlenek burgonya nélkül, de köretként is gyakran az asztalra kerül, például pürésített változatban. De kisütve, petrezselyemmel megszórva, esetleg hagymásan tálalva is sokak kedvence, ahogyan főzelékként, illetve levesként is szuperül megállja a helyét. Egy szó, mint száz, a háziasszonyok egyik legkedveltebb alaphozzávalója, melyből csomó finomság készíthető, mégis: a legtöbben nem is tudják, hogy nem csupán a gumót lehet felhasználni, hanem magát a vizet is, melyben kifőtt a krumpli – sőt, több célra is nyugodtan alkalmazható, ráadásul a konyhán kívül is. Éppen ezért legközelebb, ha burgonyás fogással leped meg a családot, ne öntsd egyből a lefolyóba a főzővizet, hanem próbáld ki az alább felsorolt lehetőséget egyiket; a részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.