A transzzsírok olyan telítetlen zsírsavak, amelyek a növényi olajok (napraforgó, szója, repce) hidrogénezése során keletkeznek, és kétszer gyorsabban növelik a hasi zsírt, mint gondolnád – a legtöbb pedig a kukoricaolajban van. Kutatások bebizonyították, hogy 2010 óta a gyorséttermi láncok többsége sajnos csakis kukoricaolajat használ a sült krumpli, illetve a kívül ropogós, belül omlós csirke sütéséhez.
A transzzsírok olyan telítetlen zsírsavak, amelyek a növényi olajok (napraforgó, szója, repce) hidrogénezése során keletkeznek, és kétszer gyorsabban növelik a hasi zsírt, mint gondolnád – a legtöbb pedig a kukoricaolajban van. Kutatások bebizonyították, hogy 2010 óta a gyorséttermi láncok többsége sajnos csakis kukoricaolajat használ a sült krumpli, illetve a kívül ropogós, belül omlós csirke sütéséhez.