Kutatások többszörösen bebizonyították, hogy a feldolgozott húsok, mint például a szalámi, a kolbász, a párizsi, a pulykasonka és a szalonna rendszeres fogyasztása jelentős hátránnyal jár az egészségre nézve – nemcsak a vastag- és végbélrák kockázatát növelhetik, hanem a derékvonal méretét is. Tanulmányok szerint a túl sok feldolgozott élelmiszert tartalmazó étrend felgyorsítja a hasi zsír kialakulását.
Kutatások többszörösen bebizonyították, hogy a feldolgozott húsok, mint például a szalámi, a kolbász, a párizsi, a pulykasonka és a szalonna rendszeres fogyasztása jelentős hátránnyal jár az egészségre nézve – nemcsak a vastag- és végbélrák kockázatát növelhetik, hanem a derékvonal méretét is. Tanulmányok szerint a túl sok feldolgozott élelmiszert tartalmazó étrend felgyorsítja a hasi zsír kialakulását.