A feldolgozott húsok, mint a szalámi, sonka és kolbász, számos egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A feldolgozás során használt adalékanyagok, például a nitrátok és nitritek, növelik a rák, különösen a vastagbélrák kockázatát. Dr. Nilda Abellera rámutat arra is, hogy ezek a húsok magas nátrium- és telített zsírtartalommal rendelkeznek, ami növelheti a vérnyomást és a koleszterinszintet, tovább fokozva a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Felvágott
A feldolgozott húsok, mint a szalámi, sonka és kolbász, számos egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A feldolgozás során használt adalékanyagok, például a nitrátok és nitritek, növelik a rák, különösen a vastagbélrák kockázatát. Dr. Nilda Abellera rámutat arra is, hogy ezek a húsok magas nátrium- és telített zsírtartalommal rendelkeznek, ami növelheti a vérnyomást és a koleszterinszintet, tovább fokozva a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.