A gyümölcslé sokak számára az egészséges életmód elengedhetetlen részének tűnik, olyannyira, hogy a szülők gyakran napközben is rendszeresen adnak belőle gyermekeiknek. Azonban a valóság az, hogy hacsak a gyümölcslé nem frissen facsart, valószínűleg nem olyan egészséges, mint amilyennek gondolják. A boltban kapható gyümölcslevek többsége ugyanis magas hozzáadott cukortartalommal rendelkezik, és nélkülözi a gyümölcsök természetes rosttartalmát, amely elengedhetetlen az egészséges emésztéshez és a vércukorszint szabályozásához. Dr. Nilda Abellera, az Infuze MD integratív orvoslási vállalat orvosigazgatója szerint sok gyümölcslé akár 30 gramm cukrot is tartalmazhat, ami megegyezik egy üdítőital cukortartalmával.
Gyümölcslé
A gyümölcslé sokak számára az egészséges életmód elengedhetetlen részének tűnik, olyannyira, hogy a szülők gyakran napközben is rendszeresen adnak belőle gyermekeiknek. Azonban a valóság az, hogy hacsak a gyümölcslé nem frissen facsart, valószínűleg nem olyan egészséges, mint amilyennek gondolják. A boltban kapható gyümölcslevek többsége ugyanis magas hozzáadott cukortartalommal rendelkezik, és nélkülözi a gyümölcsök természetes rosttartalmát, amely elengedhetetlen az egészséges emésztéshez és a vércukorszint szabályozásához. Dr. Nilda Abellera, az Infuze MD integratív orvoslási vállalat orvosigazgatója szerint sok gyümölcslé akár 30 gramm cukrot is tartalmazhat, ami megegyezik egy üdítőital cukortartalmával.