Ez a vitamin segíti a bőr hidratáltságának fenntartását és védelmét a káros UV-sugárzás ellen. Emellett hozzájárulhat a bőr gyógyulási folyamataihoz, segítve megelőzni a napozás okozta károsodásokat és enyhítve azok hatásait. Az E-vitamin leggazdagabb természetes forrásai közé tartoznak a magvak (mint például napraforgómag, mandula, mogyoró), magvakból készült olajok (például napraforgóolaj, mandulaolaj), zöldségek (mint például spenót, brokkoli, avokádó), valamint teljes kiőrlésű gabonák és tojás. Ezek az élelmiszerek könnyen beépíthetők mindennapi étrendünkbe, és nemcsak az E-vitamin mellett más fontos tápanyagokkal, például rostokkal, fehérjékkel és ásványi anyagokkal látják el szervezetünket, hanem segítenek fenntartani bőrünk egészségét és vitalitását is.
4/5
Fotó: Pinterest
Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
E-vitamin
Ez a vitamin segíti a bőr hidratáltságának fenntartását és védelmét a káros UV-sugárzás ellen. Emellett hozzájárulhat a bőr gyógyulási folyamataihoz, segítve megelőzni a napozás okozta károsodásokat és enyhítve azok hatásait. Az E-vitamin leggazdagabb természetes forrásai közé tartoznak a magvak (mint például napraforgómag, mandula, mogyoró), magvakból készült olajok (például napraforgóolaj, mandulaolaj), zöldségek (mint például spenót, brokkoli, avokádó), valamint teljes kiőrlésű gabonák és tojás. Ezek az élelmiszerek könnyen beépíthetők mindennapi étrendünkbe, és nemcsak az E-vitamin mellett más fontos tápanyagokkal, például rostokkal, fehérjékkel és ásványi anyagokkal látják el szervezetünket, hanem segítenek fenntartani bőrünk egészségét és vitalitását is.