A bab, a csicseriborsó, illetve más hüvelyesek nagy mennyiségű rostot és oligoszacharidot tartalmaznak – ezeket a bélbaktériumok erjesztik, ami gázképződéshez, továbbá puffadáshoz vezethet a hasban. Ha a hüvelyeseket egy éjszakán át áztatod, majd alaposan megfőzöd, csökkenthető a kockázat, emellett a puffadás elkerülésének érdekében próbáld ki a lencsét vagy a mungóbabot, amelyek jóval könnyebben emészthetők.
A bab, a csicseriborsó, illetve más hüvelyesek nagy mennyiségű rostot és oligoszacharidot tartalmaznak – ezeket a bélbaktériumok erjesztik, ami gázképződéshez, továbbá puffadáshoz vezethet a hasban. Ha a hüvelyeseket egy éjszakán át áztatod, majd alaposan megfőzöd, csökkenthető a kockázat, emellett a puffadás elkerülésének érdekében próbáld ki a lencsét vagy a mungóbabot, amelyek jóval könnyebben emészthetők.