Az olyan túlzottan sós ételek, mint például a chipsek, a feldolgozott húsok és a leveskonzervek könnyen puffadást okozhatnak. A magas nátriumbevitel vízvisszatartáshoz vezet, mivel a szervezet a vizet megtartja, hogy hígítsa a felesleges sót, ez pedig a test számos részén duzzanatot okozhat, beleértve az arcot is. Válaszd inkább ezeknek élelmiszereknek az alacsony nátriumtartalmú vagy sómentes változatait – a friss zöldségek, gyümölcsök és a sózatlan dió jó alternatívák, illetve só helyett fűszernövényeket is használhatsz az ételek ízesítésére, mert az is csökkentheti a nátriumbevitelt.
1/5
Fotó: 123rf
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Az olyan túlzottan sós ételek, mint például a chipsek, a feldolgozott húsok és a leveskonzervek könnyen puffadást okozhatnak. A magas nátriumbevitel vízvisszatartáshoz vezet, mivel a szervezet a vizet megtartja, hogy hígítsa a felesleges sót, ez pedig a test számos részén duzzanatot okozhat, beleértve az arcot is. Válaszd inkább ezeknek élelmiszereknek az alacsony nátriumtartalmú vagy sómentes változatait – a friss zöldségek, gyümölcsök és a sózatlan dió jó alternatívák, illetve só helyett fűszernövényeket is használhatsz az ételek ízesítésére, mert az is csökkentheti a nátriumbevitelt.