Így marad sokáig friss a vágott tulipán!
A tavasz hírnökeként is ismert tulipán színes, ám múlékony dísze otthonunknak. Most összegyűjtöttünk pár egyszerű praktikát, amivel sokkal tovább megőrizhetjük a vágott virágok üdeségét!
Előkészítés
Keressünk egy szűk szárú, magas vázát, ami megtartja a virágok szárát és a lehető legkisebb felületen érintkezik a levegővel. Alaposan mossuk ki a vázát, hisz az előző virág vize számos baktériumot és hasonlókat tartalmazhat, ami elősegítheti a virág gyorsabb száradását, rohadását.
Levelek és szárak
Első lépésként távolítsuk el a vázába lógó leveleket, majd a szárak végét vágjuk le ferdén. A legjobb, ha az éles késsel vagy az ollóval víz alatt vágjuk le a végeket, hisz így nem kerül levegő a szárba. Sokan vallják, hogy érdemes a víz alatt egy tűvel is megszúrni a szárat, hogy az még több vizet tudjon felvenni.