A NOVA osztályozás néha olyan különbségeket húz meg, amelyek táplálkozási szempontból nem feltétlenül különböznek. Például a konzerv zöldségek a 3. csoportban vannak (feldolgozottak), míg friss társaik az 1. csoportban. De a konzerv zöldségek nem kevésbé táplálóak. Közben a szárított gyümölcs az 1. csoportban van, bár cukrosabb lehet, mint a sütemények vagy kekszek. Így tehát megállapítható, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek körültekintő értékelése szükséges ahhoz, hogy megértsük, miként befolyásolják egészségünket. Fontos, hogy ne csak a feldolgozottság mértékét, hanem az ételek tápértékét is figyelembe vegyük, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek elősegítik az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet.
A NOVA osztályozás néha olyan különbségeket húz meg, amelyek táplálkozási szempontból nem feltétlenül különböznek. Például a konzerv zöldségek a 3. csoportban vannak (feldolgozottak), míg friss társaik az 1. csoportban. De a konzerv zöldségek nem kevésbé táplálóak. Közben a szárított gyümölcs az 1. csoportban van, bár cukrosabb lehet, mint a sütemények vagy kekszek. Így tehát megállapítható, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek körültekintő értékelése szükséges ahhoz, hogy megértsük, miként befolyásolják egészségünket. Fontos, hogy ne csak a feldolgozottság mértékét, hanem az ételek tápértékét is figyelembe vegyük, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek elősegítik az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet.