A rizsliszt gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek magas glikémiás indexszel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk hirtelen megemelheti a vércukorszintet, majd gyors esést idézhet elő, ami éhségérzetet és falásrohamokat okozhat. Emellett ezek a termékek gyakran „üres kalóriákat” jelentenek: kevés bennük a hasznos tápanyag, például a rost vagy a fehérje, amelyek lassítanák az emésztést és tartósabb teltségérzetet biztosítanának. Ráadásul a kellemes textúra és íz érdekében sok esetben tartalmaznak hozzáadott zsírokat – például pálmaolajat – és cukrokat, mint nádcukor vagy különböző szirupok, amelyek tovább növelik az energiabevitelt anélkül, hogy valódi tápértéket adnának.
A rizsliszt gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek magas glikémiás indexszel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk hirtelen megemelheti a vércukorszintet, majd gyors esést idézhet elő, ami éhségérzetet és falásrohamokat okozhat. Emellett ezek a termékek gyakran „üres kalóriákat” jelentenek: kevés bennük a hasznos tápanyag, például a rost vagy a fehérje, amelyek lassítanák az emésztést és tartósabb teltségérzetet biztosítanának. Ráadásul a kellemes textúra és íz érdekében sok esetben tartalmaznak hozzáadott zsírokat – például pálmaolajat – és cukrokat, mint nádcukor vagy különböző szirupok, amelyek tovább növelik az energiabevitelt anélkül, hogy valódi tápértéket adnának.