Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen jó a chilis bab: ha egyszer kipróbálod, soha többé nem készíted máshogy
Chilis babbal nem tudsz mellélőni, éppen ezért megéri egy órán keresztül a konyhában robotolnod, viszont a lassú főzés mellett egy másik fontos lépésről sem szabad megfeledkezned, ha az a célod, hogy a szeretteid mind a 10 ujjukat megnyalják.
Vesd be bátran!
A tökéletes chilis bab titka az ízek megfelelő egyensúlyában rejlik: fűszeres és csípős, ugyanakkor enyhén aromás, de persze nem felejtkezhetünk meg a szaftos darált húsról, no meg a puha bab-, illetve a roppanós kukoricaszemekről sem. Elkészítése nem bonyolult, hiszen néhány alapvető hozzávalóból összeállítható, viszont eléggé időigényes, mivel az íncsiklandozó szósz igazán akkor éri el a tökéletes állagot, ha legalább egy órán keresztül, alacsony lángon főzzük, hogy az alapanyagok megfelelően összeérjenek. Persze, a recept minden háztartásban más, az igazán felejthetetlen raguhoz azonban érdemes belecsempészni egy szokatlan hozzávalót – még a húsmentes verzióból sem javasolt kihagyni! Ha kíváncsi vagy, hogyan lepheted meg a családodat életed legjobb chilis babjával, akkor kattints a galériára!
Leadfotó: 123rf
Forrás: SóBors, Street Kitchen