A kurkuma elsődleges vegyülete a kurkumin, amely neuroprotektív tulajdonságokkal büszkélkedhet, ezek pedig segítenek megőrizni az agy frissességét, így javítják a memóriát és csökkentik az agyködöt. A kurkumin továbbá növeli az úgynevezett BDNF hormon szintjét, amely az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél folyamatosan csökken. Ugyanakkor a kurkuma potenciális szerepet játszik magának a betegségnek a megelőzésében és kezelésében is amellett, hogy egy gyulladáscsökkentő, antioxidánsban gazdag, antimikrobiális, antiproliferatív, rákmegelőző és öregedésgátló fűszerről van szó.
A kurkuma elsődleges vegyülete a kurkumin, amely neuroprotektív tulajdonságokkal büszkélkedhet, ezek pedig segítenek megőrizni az agy frissességét, így javítják a memóriát és csökkentik az agyködöt. A kurkumin továbbá növeli az úgynevezett BDNF hormon szintjét, amely az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél folyamatosan csökken. Ugyanakkor a kurkuma potenciális szerepet játszik magának a betegségnek a megelőzésében és kezelésében is amellett, hogy egy gyulladáscsökkentő, antioxidánsban gazdag, antimikrobiális, antiproliferatív, rákmegelőző és öregedésgátló fűszerről van szó.