A gyömbér nem csupán az emésztőrendszer, de az agy működését is javítja, hiszen több száz fitokemikáliát tartalmaz, mely mindegyike felveszi a harcot az oxidatív stressz ellen. Márpedig ez fontos, hiszen az oxidatív stressz felgyorsíthatja az öregedési folyamatokat, valamint az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét is növelheti, így mindenképp érdemes gyakran gyömbért csempészni az ételeinkbe és az italainkba, mivel javítja a kognitív funkciókat és a memóriát, továbbá növeli az agyban található szerotonin és dopamin szintjét, melyek alacsony mértéke depresszióhoz is vezethet.
A gyömbér nem csupán az emésztőrendszer, de az agy működését is javítja, hiszen több száz fitokemikáliát tartalmaz, mely mindegyike felveszi a harcot az oxidatív stressz ellen. Márpedig ez fontos, hiszen az oxidatív stressz felgyorsíthatja az öregedési folyamatokat, valamint az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét is növelheti, így mindenképp érdemes gyakran gyömbért csempészni az ételeinkbe és az italainkba, mivel javítja a kognitív funkciókat és a memóriát, továbbá növeli az agyban található szerotonin és dopamin szintjét, melyek alacsony mértéke depresszióhoz is vezethet.