Olajban vagy zsírban süssünk, hogy ne mérgezzük magunkat? Itt a meglepő válasz
Íme az örök vitatéma, de most öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Elhíztunk
Egyes tanulmányok szerint mi vagyunk Európában a legelhízottabbak, mi több a magyar lakosság csaknem hatvan százaléka túlsúllyal küzd. Ennek az egyik oka az, hogy imádunk zsírban, olajban tocsogó ételeket enni, sok-sok egyszerű szénhidráttal, mint például a fehér kenyér. Arról már ne is beszéljünk, hogy nem fogyasztunk túl sok zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyest és olajos magvakat sem. Az étolaj többszörösen feldolgozott termék, amely különböző betegségekhez, elhízáshoz és rossz közérzethez is vezethet. Persze nem arról van szó, hogy egyáltalán ne használjunk étolajat, csak arról, hogy csökkentsük a használatát, illetve fogyasszuk tudatosabban. Az étolaj jellemzően napraforgóból, repcéből vagy olivából készül, úgynevezett sajtolási technikával, ám a kapott termék nem éppen gusztusos sem állagra, sem ízre és szagra, ezért újabb folyamaton esik át. Lapozz a cikk folytatásáért!