Egészség

Jövőre nem lesz kibúvó: kötelezően el kell majd végeztetni ezeket a halálos betegségeket kimutató szűrővizsgálatokat

2025-től kezdődően kötelezően el kell majd végezni a méhnyakszűrést, illetve a vastagbél- és végbélszűrést is.

Fontos változás a szűrővizsgálatoknál

Az utolsó parlamenti ülésnapon elfogadtak egy salátatörvényt, mely bizonyos egészségbiztosítási jogszabályokat is megváltoztat. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek. Az Economx cikke nemrégiben összegyűjtötte, pontosan mely vizsgálatok válnak majd kötelezővé a jövő évtől kezdődően. Lapozz, azonnal mutatjuk is a listát!

A kötelező vizsgálatok tehát az alábbiak: 25 és 65 év között népegészségügyi céllal egyszeri negatív eredményű szűrővizsgálatot követően háromévenként méhnyakszűrés, különös figyelemmel a méhnyakelváltozások sejtvizsgálatára (citológia); 45 és 65 év között népegészségügyi céllal kétévenként az emlő lágyrész röntgenvizsgálatán alapuló emlőszűrés (mammográfia); 50 és 70 év közötti életkorban, kétévenként,népegészségügyi céllal vastag- és végbélszűrés.
Kattints a további képekért!

Gyermekkorunk óriási hatással van későbbi, felnőttkori életünkre – ezt már több tanulmány is alátámasztotta az évek során. Egy nemrégiben készült kutatás viszont egészen megdöbbentő kapcsolatra hívta fel a figyelmet a gyermekkorban elszenvedett problémák és a később kialakuló mentális betegségek között.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Sztárok
Azt tudjuk jól, hogy az előadók közül Szikora Róbert is mindig őszintén elmondja, amit gondol. Most Azahriah, és a Valmar is a középpontba került.
Sztárok
Ismét egy afféle romantikus vígjáték vette át a vezetést a magyar Netflixen, de természetesen mutatjuk a többi filmet is, amik mostanában taroltak.
Sztárok
Cameron Diaz megállíthatatlanul dacol az idő múlásával és a korosodás látható jeleivel: a színésznő szinte ugyanúgy néz ki, mint amikor az 1994-es A maszk című filmben híressé vált, mindemellett...