Adri féle juharszirupos amerikai palacsinta
A palacsintát mindenki szereti!
Ugye, hogy?!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Adri féle juharszirupos amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 190 g liszt
- 10 g (kb. 1 evőkanál) sütőpor
- 6 g (kb. egy kávéskanál) só
- 10 g (kb. egy evőkanál) cukor
- 295 ml tej
- 1 tojás
- 45 g vaj
- Díszítésnek:
- 1 db ringlószilva
- gránátalma, narancs, kiwi
- juharszirup
- sárkánygyümölcs
- friss mentalevél
Elkészítés:
Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Majd öntsük bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Keverjük addig, amíg teljesen sima nem lesz.
Tapadásmentes forró serpenyőbe öntsünk a tésztából kis adagokat. Kb fél cm magasra fognak nőni a sütőportól. Süssük meg az egyik oldalukat. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna, a tetején pedig még éppen folyós a tészta, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg. Süssük meg a másik oldalukat is, ez maximum fél perc alatt kész.
Amikor elkészültek, gyümölcsöket halmozunk a tetejükre és juharsziruppal lecsurgatjuk.