Recept

Mennyei orosz palacsinta, ami után Putyin is megnyalja minden ujját

A férjem ukrán származású, így nem hiányozhatnak az autentikus orosz-ukrán ételek az asztalunkról. Ezúttal kétféle palacsinta receptet hoztam nektek, káposztás és túrós verzióban.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Káposztás blini, az orosz konyha páratlan fogása

A blini, vagyis az oroszok kedvenc palacsintája a családunkban is közkedvelt. Nincs olyan hét, hogy ne készítenék párat. Most káposztás verzióban került az asztalunkra. Sok-sok friss kaporral és persze egy jó adag tejföllel nyakon öntve. Mennyei finomság, egyszerűen megunhatatlan.

Hozzávalók

  • 260 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 3 tojás
  • kb 7 dl tej
  • kb 1 dl víz
  • 2-3 ek olvasztott vaj
  • olíva olaj

A töltelékhez

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • Olíva olaj
  • 4 keményre főtt tojás
  • friss kapor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást és habverővel jól verjük föl. Adjuk hozzá a tej felét és keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a tej másik felét és a vizet.
  2. Kb 1 órán át hagyjuk pihenni a folyékony tésztát.
  3. Keverjük át a tésztát és adjuk hozzá az olvasztott vajat.
  4. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olajat és melegítsük föl. Merjünk ki egy kis tésztát, öntsük a serpenyőbe, majd oszlassuk el a tésztát egyenletesen, vékonyan a serpenyőben. Kb 1 percig süssük a blinit. Amint kis lyukak jelennek meg a felszínén, fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is 1 percig. Tegyük tányérra, majd süssük meg az összes blinit.

A töltelék elkészítése

  1. Egy serpenyőben süssük puhára, arany színűre a hagymát, adjuk hozzá a káposztát. Főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg puha lesz és a felére fonnyad. Keverjük hozzá a főtt tojásokat, a kaprot, sót, borsot, majd 2 ek. tejfölt is. Hagyjuk kicsit kihűlni a tölteléket.
  2. Minden blini szélére tegyünk kevés káposztás tölteléket és tekerjük fel. Az oldalát is hajtsuk be, hogy egy lapos téglalap formát kapjunk.
  3. A bliniket tejföllel tálaljuk és összevágott kaporral díszítsük.
  4. Ha szeretnénk újramelegíteni, tegyük vajas serpenyőbe és süssük mindkét oldalát ropogósra. Le is fagyaszthatjuk légmentes tasakokban kb 3 hónapra.

A túrós változatért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Recept
Lifestyle
Spórolj időt és pénzt, miközben elkerülöd az élelmiszer-pazarlást!
Sztárok
Helen Mirrennek fontos, illetve követendő meglátásai vannak az arcápolással kapcsolatban, melyek bármilyen életkorú hölgy számára hasznosak lehetnek.
Sztárok
Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, Cher elképesztő múltbeli történetet mesélt, ami őt magát is meglepetésként érte.
Lifestyle
Az, hogy mit örökölünk az édesanyánktól vagy az édesapánktól, sokszor láthatatlan genetikai folyamatokon múlik, amelyek életünk minden aspektusát befolyásolják. Bár sok tulajdonság és jellemző a...
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Lifestyle
Az Alfa generáció gyakran kerül a figyelem középpontjába a tiszteletlenség vádjával, de vajon valóban tiszteletlenebbek, vagy csak egy újfajta, önálló véleményformálásra ösztönző világban nőnek fel,...