Kolbászos krumplilepény: ezt a magyaros finomságot vétek kihagyni
Imádom a paprikás krumplit, éppen ezért az eredeti receptet újragondolva egy kolbászos krumplilepényt készítettem a hozzávalóiból.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kolbászos krumplilepény
Igazi magyaros étel, ami akár egy délutáni falatozásra is tökéletes lehet. Ugyan ez egy rendhagyó finomság tőlem, hiszen cseppet sem diétás, de annyira finom, hogy nem lehet neki ellenállni. Aki megkóstolja, mind a 10 ujját megnyalja utána!
Hozzávalók: a töltelékhez
- 10 dkg kolbász (jó minőségű szárazkolbász)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 1-2 db TV paprika
- tejföl, sajt ízlés szerint
Krumplilepényhez
- 500g szétfővő burgonya (héjában megfőtt, vízben. Figyeljünk arra, hogy a héja ne repedjen meg)
- 2 ek. liszt
- 1-2 tk só
Elkészítés
1. A burgonyákat megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Liszttel, sóval egybegyúrjuk és burgonyatésztát kapunk belőle. Lepényeket formálunk. (Nagyjából 15 cm átmérőjű lepényeket)
2. A tölteléket elkészítjük. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, majd lepirítjuk. Száraz papírtörlőre tesszük, majd a megmaradt zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát is és az apróra vágott paprikát is. Fűszerezzük sóval (csak ha szükség van rá), borssal, ha kell még, akkor pirospaprikával is.
3. Levesszük a tűzről és hozzákeverünk tejfölt és reszelt sajtot.
4. Az így elkészült masszát beletöltjük a lepény közepébe és a tetejét ráhajtjuk.
Bő, felforrósított olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálaláskor tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés: Attól függően milyen pirospaprikás a kolbász, miután lepirítottuk, akkor annak megfelelően adunk hozzá még őrölt pirospaprikát. (Lehet, hogy már egyáltalán nincs szükség rá.)