Recept

Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon

Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon

Beköszöntött a grillszezon. Ha ti is kedvet kaptok egy kis kerti sütögetéshez, készítsétek el ezt a minden ízében különleges, omlós sertéshúst, mézes-lime-os mázzal és tornádóburgonyával!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Sertésnyársak tornádóburgonyával

Hozzávalók:

A nyársakhoz:

  • 600 g sertéscomb
  • 8 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
  • olívaolaj

A körethez:

  • bors
  • 8 db burgonya

A mázhoz:

  • 4 ek. méz
  • 1 lime leve
  • 2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
  • 2 tk. szójaszósz
  • chili, ízlés szerint

Egyéb:

  • fa nyársak

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a nyársakat.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra, majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk, bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.
  3. Elkészítjük a burgonyát. A krumplit mossuk meg alaposan, a héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
  4. Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk és 18 percig sütjük. Ezután megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen 30 percig legyenek a sütőben.
Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Recept
Fashion&Beauty
A Született feleségekben Gabbyként szereplő Eva Longoria nemcsak a népszerű szériában, hanem a való életben is divatikon – a legutóbbi megjelenésével ismét bebizonyította, hogy a stílusérzéke...
Sztárok
Idén is megrendezik a legnagyobb hazai fitness és életmód szakmai konferenciát Budapesten, a Millenárison 2024. november 30-án. Az esemény kapcsán megrendezett sajtótájékoztatón több hazai híresség...
Fashion&Beauty
Időnként mindenki vágyik egy friss, új megjelenésre, és mi más lenne ennél tökéletesebb módja a változtatásnak, mint egy teljes hajstílus átalakítás? A frodrászok szerint van most öt nagyon menő...
Lifestyle
Az Ikrek ismerőse hasznos információkat mondhat a jegy szülöttének, ami segíti tervei megvalósulását. Napi horoszkóp.
Egészség
A magyar konyha egyik nagy hagyománya a savanyúság, amit imádunk fogyasztani a szárazabb ételek mellé. Sokan nem gondolják, de ezeknek télen nagy előnyük is van.
Lifestyle
Magyarország több részét is belepte a hó, amire sokan vártak. A hópelyhek gyönyörűek tudnak lenni, de ha ránagyítunk, akkor nem fogunk két ugyanolyat találni?