Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon
Beköszöntött a grillszezon. Ha ti is kedvet kaptok egy kis kerti sütögetéshez, készítsétek el ezt a minden ízében különleges, omlós sertéshúst, mézes-lime-os mázzal és tornádóburgonyával!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sertésnyársak tornádóburgonyával
Hozzávalók:
A nyársakhoz:
- 600 g sertéscomb
- 8 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
- olívaolaj
A körethez:
- só
- bors
- 8 db burgonya
A mázhoz:
- 4 ek. méz
- 1 lime leve
- 2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
- 2 tk. szójaszósz
- chili, ízlés szerint
Egyéb:
- fa nyársak
Elkészítés:
- Először elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a nyársakat.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra, majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk, bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.
- Elkészítjük a burgonyát. A krumplit mossuk meg alaposan, a héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
- Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk és 18 percig sütjük. Ezután megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen 30 percig legyenek a sütőben.